Roergebakken bloemkool

Snel wokgerecht met pit: de bloemkool gaat op de Aziatische toer.

160 kcal

15 min. bereiden

licht pittig

2.9/5

(212)

Ingrediënten

Aantal personen

  • 2 tomaten

    tomaten

  • 2 cm verse gember

    verse gember

  • 1 teen knoflook

    knoflook

  • 1 gedroogde chilipeper

    gedroogde chilipeper

  • 2 eetlepel zonnebloemolie

    zonnebloemolie

  • 350 gram koelverse bloemkoolroosjes

    koelverse bloemkoolroosjes

  • 1 theelepel kerriepoeder

    kerriepoeder

Dit heb je nodig

  • hapjespan


Aan de slag

  1. Snijd de tomaat aan de onderkant kruislings in. Dompel ze 20 sec. in kokend water. Neem ze eruit en laat afkoelen. Pel daarna het vel eraf. Verwijder de velletjes en zaadjes en snijd het vruchtvlees in kleine blokjes.

  2. Schil de gember en snijd deze, de knoflook en chilipeper fijn. Verhit de olie in een hapjespan of wok. Voeg de gember, knoflook en chilipeper toe en bak het geheel 30 sec. Voeg de bloemkoolroosjes toe en roerbak alles 3 min.

  3. Meng de blokjes tomaat en kerrie erdoor en voeg scheutje water toe. Leg een deksel op de pan en laat nog 5 min. op een matig vuur stoven tot de bloemkool beetgaar is. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

  • Gember gebruiken

    Instructievideo - 01:26 min.

Wat vond je van dit recept?

Roergebakken bloemkool

Snel wokgerecht met pit: de bloemkool gaat op de Aziatische toer.

Lekker van Albert Heijn: /allerhande

logo

Dit heb je nodig