bewaar
Bloemkool 'buffalowings'
Bloemkool 'buffalowings'
bewaar

Bloemkool 'buffalowings'

Buffalo wings meets bloemkool in dit legendarische hapje met gorgonzola-dip.

10 min. bereiden
25 min. oventijd
2waarderingen

Ingrediënten

8 personen

4 el

zonnebloemolie

2 el

maizena

4 el

sriracha

2 el

uienpoeder

800 g

koelvers bloemkoolroosje

100 g

gorgonzola piccante 48+

60 ml

crème fraîche

60 ml

karnemelk

2 kropjes

babyromainesla

Dit heb je nodig

  • bakpapier

Buffalo wings meets bloemkool in dit legendarische hapje met gorgonzola-dip.

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 220 ºC. Meng de zonnebloemolie, maizena, sriracha en uienpoeder in een grote kom tot een marinade. Snijd de grote bloemkoolroosjes eventueel wat kleiner en meng alle roosjes door de marinade. Schep goed door. Verdeel in een laag over een met bakpapier beklede bakplaat en rooster in ca. 25 min. in het midden van de oven gaar en knapperig. Schep halverwege om.

2

Prak ondertussen de gorgonzola en crème fraîche in een kom fijn met een vork. Voeg de karnemelk toe en roer met een garde tot een gladde dipsaus. Breng op smaak met peper.

3

Haal de buitenste blaadjes van de kropjes sla los. Was en droog ze en verdeel ze over borden of een schaal. Verdeel de bloemkool-buffalowings erover. Serveer met de dipsaus.