Krui­di­ge bloem­kool­bi­tes uit de oven met pit­ti­ge man­go­dip

Snelle vegan snack die in een halfuurtje op tafel is getoverd.

  • borrelhapje
  • 6 personen
  • 80 kcal voedingswaarden
    • 10 min. bereiden
    • 15 min. oventijd
(1) waardeer
borrelhapje Snelle vegan snack die in een halfuurtje op tafel is getoverd. 6 personen
5 1

Advertentie

Ingrediënten

Keukenspullen
  • bakpapier
  • staafmixer met hoge beker

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C.
  2. Snijd de bloemkoolroosjes in gelijke stukken van ca. 4 cm. en doe in een kom. Meng de olie, garam masala, uienpoeder, paprikapoeder en het zout. Spatel door de bloemkool.
  3. Verdeel de bloemkool over een met bakpapier beklede bakplaat. Rooster ca. 15 min. in het midden van de oven.
  4. Doe ondertussen de mango in een hoge beker en pureer met de staafmixer. Breng op smaak met de srirachasaus. Serveer de bloemkoolnuggets met de mangodip.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 80 kcal
  • eiwit 3 g
  • koolhydraten 6 g
  • vet 5 g
    waarvan verzadigd 1 g
  • natrium 80 mg
  • vezels 2 g
Tags
Ook te zien in
juni/juli 2019

Kruidige bloemkoolbites uit de oven met pittige mangodip

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Krui­di­ge bloem­kool­bi­tes uit de oven met pit­ti­ge man­go­dip

1
1

Verwarm de oven voor op 200 °C.

2
2
  • 400 g koelverse bloemkoolroosjes

Snijd de bloemkoolroosjes in gelijke stukken van ca. 4 cm. en doe in een kom.

3
3
  • 2 el milde olijfolie
  • 2 tl garam masala
  • 1 tl uienpoeder
  • 1 tl paprikapoeder
  • ¼ tl zout

Meng de olie, garam masala, uienpoeder, paprikapoeder en het zout. Spatel door de bloemkool.

4
4

Verdeel de bloemkool over een met bakpapier beklede bakplaat.

5
5

Rooster ca. 15 min. in het midden van de oven.

6
6
  • 150 g zongerijpte mango
  • 1½ tl sriracha sauce

Doe ondertussen de mango in een hoge beker en pureer met de staafmixer. Breng op smaak met de srirachasaus.

7
7

Serveer de bloemkoolnuggets met de mangodip.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.