
Kruidige bloemkoolbites uit de oven met pittige mangodip
Snelle vegan snack die in een halfuurtje op tafel is getoverd.
80 kcal (voedingswaarden)
10 min. bereiden
15 min. oventijd
Ingrediënten
6 personen
400 g
koelvers bloemkoolroosje
2 el
milde olijfolie
2 tl
garam masala
1 tl
uienpoeder
1 tl
paprikapoeder
¼ tl
zout
150 g
zongerijpte mango
1½ tl
sriracha sauce
Dit heb je nodig
bakpapier
staafmixer met hoge beker
Snelle vegan snack die in een halfuurtje op tafel is getoverd.
Aan de slag
1
Verwarm de oven voor op 200 °C.
2
Snijd de bloemkoolroosjes in gelijke stukken van ca. 4 cm. en doe in een kom. Meng de olie, garam masala, uienpoeder, paprikapoeder en het zout. Spatel door de bloemkool.
3
Verdeel de bloemkool over een met bakpapier beklede bakplaat. Rooster ca. 15 min. in het midden van de oven.
4
Doe ondertussen de mango in een hoge beker en pureer met de staafmixer. Breng op smaak met de srirachasaus. Serveer de bloemkoolnuggets met de mangodip.