Puf­fy peul­vruch­ten uit de oven

Vergeet borrelnoten: deze gezonde snack is minstens zo lekker.

(0) waardeer
borrelhapje Vergeet borrelnoten: deze gezonde snack is minstens zo lekker. 4 personen

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • bakpapier

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 200 ºC. Doe de bonen in een vergiet en spoel onder koud stromend water. Laat goed uitlekken en dep droog met keukenpapier.
  2. Meng de bonen in een kom met de paprikapoeder, knoflookpoeder, cayennepeper en olie. Verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat en rooster de bonen in ca. 30 min. goudbruin en knapperig. Schep nu en dan om. Laat goed afkoelen. Lekker als tussendoortje of bij de borrel.

variatietip:

Borlottibonen zijn alleen verkrijgbaar in grotere Albert Heijn-winkels of via ah.nl. Je kunt de borlottibonen ook vervangen door 1 pot AH Biologische Kikkererwten (350 g).

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 210 kcal
  • eiwit 10 g
  • koolhydraten 18 g
  • vet 9 g
    waarvan verzadigd 2 g
  • natrium 120 mg
  • vezels 9 g
Tags
Ook te zien in

Puffy peulvruchten uit de oven

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Puf­fy peul­vruch­ten uit de oven

1
1
  • 400 g borlottibonen uit blik
  • 400 g zwarte bonen in blik

Verwarm de oven voor op 200 ºC. Doe de bonen in een vergiet en spoel onder koud stromend water. Laat goed uitlekken en dep droog met keukenpapier.

2
2
  • 1 el gerookte-paprikapoeder zoet
  • ½ tl knoflookpoeder
  • ½ tl gemalen cayennepeper
  • 2 el traditionele olijfolie

Meng de bonen in een kom met de paprikapoeder, knoflookpoeder, cayennepeper en olie.

3
3

Verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat en rooster de bonen in ca. 30 min. goudbruin en knapperig. Schep zo nu en dan om.

4
4

Laat goed afkoelen. Lekker als tussendoortje of bij de borrel.

variatietip:

Borlottibonen zijn alleen verkrijgbaar in grotere Albert Heijn-winkels of via ah.nl. Je kunt de borlottibonen ook vervangen door 1 pot AH Biologische Kikkererwten (350 g).

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.