Puffy peulvruchten uit de oven
Puffy peulvruchten uit de oven

Puffy peulvruchten uit de oven

Vergeet borrelnoten: deze gezonde snack is minstens zo lekker.

5 min. bereiden
30 min. oventijd
4waarderingen

Ingrediënten

4 personen

400 g

borlottibonen uit blik

400 g

zwarte bonen in blik

1 el

gerookte-paprikapoeder zoet

½ tl

knoflookpoeder

½ tl

gemalen cayennepeper

2 el

traditionele olijfolie

Dit heb je nodig

  • bakpapier

Vergeet borrelnoten: deze gezonde snack is minstens zo lekker.

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 200 ºC. Doe de bonen in een vergiet en spoel onder koud stromend water. Laat goed uitlekken en dep droog met keukenpapier.

2

Meng de bonen in een kom met de paprikapoeder, knoflookpoeder, cayennepeper en olie. Verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat en rooster de bonen in ca. 30 min. goudbruin en knapperig. Schep nu en dan om. Laat goed afkoelen. Lekker als tussendoortje of bij de borrel.

tip

variatietipBorlottibonen zijn alleen verkrijgbaar in grotere Albert Heijn-winkels of via ah.nl. Je kunt de borlottibonen ook vervangen door 1 pot AH Biologische Kikkererwten (350 g).