Vegan albondigas
Normaal gesproken maak je dit gerecht met kruidige gehaktballetjes. Dan maken we deze toch gewoon na zonder vlees?

Advertentie
Ingrediënten
- 200 g aubergines
- 2 el traditionele olijfolie
- 200 g zwarte bonen in blik
- 1 teen knoflook
- 15 g verse peterselie
- ½ tl gemalen nootmuskaat
- ½ tl La Chinata gerookte paprikapoeder
- 250 g gekookte bulgur-quinoamix
- 4 el paneermeel
- 500 ml gezeefde tomaten
Keukenspullen
- (kleine) keukenmachine
- 40 tapasprikkers
Advertentie
Bereiden
- Snijd de aubergine in blokjes van 2 cm. Verhit de helft van de olie in een hapjespan en bak de aubergine 15 min. op middelhoog vuur. Doe ondertussen de zwarte bonen in een vergiet, spoel af met koud stromend water. Snijd de knoflook fijn.
- Voeg na 10 min. de bonen en knoflook toe aan de aubergine en bak nog 5 min. mee. Schep goed om. Snijd ondertussen de peterselie fijn.
- Schep het bonenmengsel, de specerijen en de helft van de peterselie in de keukenmachine en mix tot en samenhangend geheel. Schep de bulgur-quinoamix en het paneermeel erdoor. Breng het mengsel royaal op smaak met peper en zout. Draai met natte handen kleine balletjes van ø 2 cm doorsnee.
- Verhit de rest van de olie in de hapjespan en bak de balletjes rondom 5 min. op middelhoog vuur. Voeg de gezeefde tomaten toe, schep heel voorzichtig om met de balletjes en laat 2 min. pruttelen. Bestrooi vlak voor het serveren met de rest van de peterselie. Serveer met tapasprikkers.
combinatietip:
Lekker met partjes citroen.
Advertentie
Voedingswaarden (per stuk)
- energie 30 kcal
- eiwit 1 g
- koolhydraten 4 g
-
vet 1 g
waarvan verzadigd 0 g - natrium 40 mg
- vezels 1 g
Ook te zien in
Vegan albondigas
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Vegan albondigas
- 200 g aubergines
Snijd de aubergine in blokjes van 2 cm.
- 1 el traditionele olijfolie
Verhit de olie in een hapjespan en bak de aubergine 15 min. op middelhoog vuur.
- 200 g zwarte bonen in blik
- 1 teen knoflook
Doe ondertussen de zwarte bonen in een vergiet, spoel af met koud stromend water. Snijd de knoflook fijn.
Voeg na 10 min. de bonen en knoflook toe aan de aubergine en bak nog 5 min. mee. Schep goed om.
- 15 g verse peterselie
Snijd ondertussen de peterselie fijn.
- ½ tl gemalen nootmuskaat
- ½ tl La Chinata gerookte paprikapoeder
Schep het bonenmengsel, de specerijen en de helft van de peterselie in de keukenmachine en mix tot en samenhangend geheel.
- 250 g gekookte bulgur-quinoamix
- 4 el paneermeel
Schep de bulgur-quinoamix en het paneermeel erdoor. Breng het mengsel royaal op smaak met peper en zout.
Draai met natte handen kleine balletjes van ø 2 cm doorsnee.
- 1 el traditionele olijfolie
Verhit de rest van de olie in de hapjespan en bak de balletjes rondom 5 min. op middelhoog vuur.
- 500 ml gezeefde tomaten
Voeg de gezeefde tomaten toe, schep heel voorzichtig om met de balletjes en laat 2 min. pruttelen.
Bestrooi vlak voor het serveren met de rest van de peterselie. Serveer met tapasprikkers.
combinatietip:
Lekker met partjes citroen.