Superchocoladetaart
Superchocoladetaart
bewaar
bewaar

Superchocoladetaart

20 min. bereiden
35 min. oventijd
10 min. wachten
457waarderingen

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 150 °C. Breek de chocolade in stukken en verwarm die 1-2 min. in de magnetron op vol vermogen. Is de chocolade nog niet helemaal gesmolten? Even roeren en laten staan, dan smelt de chocolade vanzelf. Snijd de boter in kleine blokjes. Roer de boter door de chocolade en laat het geheel opnieuw in de magnetron smelten. Roer alles nog eens goed door.

2

Boen de sinaasappel schoon en rasp de schil boven het gesmolten chocoladebotermengsel. Klop de eieren los. Roer de eieren door het mengsel en vervolgens de suiker erdoor. Doe het geheel over in de ingevette en met bloem bestoven springvorm en bak de taart in ca. 25 min. gaar.

3

Schakel de oven uit, maar laat de taart er nog minimaal 10 min. in staan. Laat de taart daarna buiten de oven verder afkoelen. Bestrooi de afgekoelde taart royaal met cacao door deze boven de taart te zeven. Snijd de taart in 8 punten met een mes dat je na elke snede onder de hete kraan houdt – zo krijg je mooie scherpe punten.

bereidingstipAls de taart nog iets te vloeibaar is, zet hem dan iets langer in de oven. Dit komt voor omdat ovens van elkaar kunnen verschillen qua temperatuur. Helemaal droog bakken is niet de bedoeling, de taart hoort klef te zijn.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Superchocoladetaart

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Dit heb je nodig