Gegrilde eendenborst met sinaasappelportsaus
Indruk maken met een gerecht dat je in minder dan 30 minuten op tafel zet, daar houden we van!

Advertentie
Ingrediënten
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- 150 ml sinaasappelsap
- 380 ml gevogeltefond
- 50 ml rode port
- 1 tl aardappelzetmeel
- 2 eendenborstfilets (kamertemperatuur)
- 1 el traditionele olijfolie
Keukenspullen
- grillpan
Advertentie
Bereiden
- Verwarm de oven voor op 175 °C. Laat het sinaasappelsap met de fond en de port op hoog vuur in circa 15-20 min. inkoken tot een dikke stroperige saus. Bind de saus eventueel met de aardappelzetmeel.
- Snijd met een scherp mes een ruitpatroon in het vetlaagje van de eendenborstfilets en breng op smaak met peper en zout. Bestrijk de eendenborst aan de vleeskant dun met de olie. Verhit de grillpan en gril de filets op het vetlaagje 4-5 min., keer ze om en gril ze nog 1 min. Leg de filets op een bakplaat en laat ze in de oven nog 5 min. garen.
- Neem 1 el van het eendenvet uit de grillpan en roer door de sinaasappel-portsaus.
combinatietip:
Lekker met spruitjes, notenboter (kijk voor het recept op www.ah.nl) en tagliatelle.

Vlees grillen
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 575 kcal
- eiwit 39 g
- koolhydraten 13 g
-
vet 39 g
waarvan verzadigd 15 g - natrium 295 mg
- vezels 0 g
Ook te zien in
Gegrilde eendenborst met sinaasappelportsaus
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Gegrilde eendenborst met sinaasappelportsaus
Verwarm de oven voor op 175 °C.
- 150 ml sinaasappelsap
- 380 ml gevogeltefond
- 50 ml rode port
Laat het sinaasappelsap met de fond en de port op hoog vuur in circa 15-20 min. inkoken tot een dikke stroperige saus.
- 1 tl aardappelzetmeel
Bind de saus eventueel met de aardappelzetmeel.
- 2 eendenborstfilets
Snijd met een scherp mes een ruitpatroon in het vetlaagje van de eendenborstfilets en breng op smaak met peper en zout.
- 1 el traditionele olijfolie
Bestrijk de eendenborst aan de vleeskant dun met de olie.
Leg de filets op een bakplaat en laat ze in de oven nog 5 min. garen.
Neem 1 el van het eendenvet uit de grillpan en roer door de sinaasappel-portsaus.
combinatietip:
Lekker met spruitjes, notenboter (kijk voor het recept op www.ah.nl) en tagliatelle.