Bladerdeegtorentjes
Bladerdeegtorentjes

Bladerdeegtorentjes

5 min. bereiden
15 min. wachten
32waarderingen

Ingrediënten

4 plakken

roomboterbladerdeeg

4 eetlepels

honing

100 g

pitloze groene druiven

1 eetlepel

verse muntblaadjes

1 liter

vanilleijs

1 zakje

gepelde walnoten

2 eetlepels

poedersuiker

Aan de slag

Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd de plakken bladerdeeg in vieren. Leg de 16 vierkantjes op een stuk bakpapier op een ovenplaat. Prik ze in met een vork en besprenkel ze met 2 eetlepels honing. Bak ze in 15-20 minuten gaar en goudbruin. Laat ze even afkoelen. Snijd de druiven doormidden en schep de munt erdoorheen. Leg op ieder bord een vierkantje bladerdeeg, schep er een flinke bol vanille-ijs op en bedek die met een bladerdeegvierkantje. Bestrooi de bladerdeegtorentjes met de walnoten en de poedersuiker en druppel de rest van de honing eroverheen. Garneer het bord met het druivenmuntmengsel en serveer direct.

tip

algemeenLekker met een kopje sterke koffie dat je op smaak brengt met kaneel en honing en serveert met een flinke dot slagroom!