Poffert
Poffert
bewaar
bewaar

Poffert

25 min. bereiden
51waarderingen

Aan de slag

1

Klop het ei los met de melk en giet dit over het brood. Schep de appel, banaan, rozijnen, bruine suiker en het sinaasappelsap erbij en kneed alles met de hand (of in de keukenmachine) tot een stevig geheel.Verhit een koekenpan op middelhoog vuur en laat hierin de helft van de boter smelten. Schep het broodbeslag in de pan. Bak het beslag 10-15 minuten tot de onderkant goudbruin is en de bovenkant is gestold. Laat de poffert uit de pan op een grote deksel glijden. Smelt de rest van de boter in de pan en laat de koek met de ongebakken kant naar beneden in de pan glijden. Bak 10 minuten totdat ook deze kant gaar en bruin is. Serveer direct. Lekker met roomboter en bruine suiker erover!

2

Marjan: 'Poffert is zo zwaar dat je aan één punt genoeg hebt. Vergeet vooral niet de boter en de suiker er overheen te doen als de poffert nog warm is. Dan krijg je een mooi gesmolten laagje, zó lekker!'

algemeenFamilierecept AllerHande 3 2007. Brood? Moeder Ria Blesma (64) en dochter Marjan Oosting (40) bakken er het liefst een poffert van, een zoete traktatie waarvan al vier generaties lang wordt gesmuld. Ria's moeder bedacht dit bijzondere gerecht in de jaren vijftig, toen de huishoudbudgetten klein waren. 'Van brood, wat melk en een eitje maakte ze een stevig deeg dat ze in de koekenpan bakte. Af en toe gingen er rozijnen door. En altijd liet ze er boter en suiker over smelten. Het smaakte ons als een gebakje. 'Wat zijn jullie toch een bofferds,' zei mijn moeder als ze ons weer eens zag smullen. 'Pofferts!' zei mijn jongste broertje dan. Zo kreeg de koek zijn naam.' Toen Ria zelf ging koken, voegde ze appel, banaan en sinaasappelsap aan het deeg toe.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Poffert

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Dit heb je nodig