bewaar
Basisrecept biefstuk bakken
Basisrecept biefstuk bakken
bewaar

Basisrecept biefstuk bakken

15 min. bereiden
97waarderingen

Ingrediënten

4 personen

4

biefstukken

4 eetlepels

olijfolie

2 eetlepels

boter

Dit heb je nodig

  • keukenpapier

  • aluminiumfolie

Aan de slag

Dep de biefstukken droog met keukenpapier en bestrooi ze met (versgemalen) peper. Verhit 2 eetlepels olie en 1 eetlepel boter in een koekenpan. Laat twee biefstukken in de pan glijden als de boter begint te kleuren en het schuim is weggetrokken. Bak het vlees in 1 minuut aan beide zijden op hoog vuur. Matig het vuur en bak de biefstukken nog 2-6 minuten, afhankelijk van hoe doorbakken je ze wilt. Keer het vlees regelmatig. Haal de biefstukken uit de pan, wikkel ze in aluminiumfolie en laat ze 5 minuten rusten. Herhaal met de overige twee biefstukken. Bestrooi de biefstukken met zout en serveer.

Biefstuk met pepersaus maken

Instructievideo - 04:54 min.