Roer de bloem met de bouillon tot een glad papje.
Snijd de rauwe ham fijn, snijd de paprika in blokjes en de peterselie en bieslook fijn. Meng door het bouillonmengsel. Rasp de aardappels grof en voeg toe aan het mengsel.
Verhit de olie of de bakboter in een koekenpan en schep met een soeplepel telkens 3 hoopjes beslag in de koekenpan.
Bak de aardappelpannenkoekjes aan beide kanten in 4-5 minuten goudbruin en gaar.
- algemeenVoor extra pit kunt u de aardappelpannenkoekjes bestrooien met geraspte Gruyèrekaas.
Gerelateerde recepten
Aardappelpannenkoeken

hoofdgerecht
4 personen
515 kcal
45 min. bereiden
Aan de slag
Roer de bloem met de bouillon tot een glad papje.
Snijd de rauwe ham fijn, snijd de paprika in blokjes en de peterselie en bieslook fijn. Meng door het bouillonmengsel. Rasp de aardappels grof en voeg toe aan het mengsel.
Verhit de olie of de bakboter in een koekenpan en schep met een soeplepel telkens 3 hoopjes beslag in de koekenpan.
Bak de aardappelpannenkoekjes aan beide kanten in 4-5 minuten goudbruin en gaar.
algemeen:Voor extra pit kunt u de aardappelpannenkoekjes bestrooien met geraspte Gruyèrekaas.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
100 g tarwebloem
150 ml hete kippenbouillon
150 g rauwe ham
½ rode paprika
2 el verse peterselie
2 el verse bieslook
600 g vastkokende aardappelen
1 el zonnebloemolie