Aziatische zuurkool

Advertentie
Ingrediënten
- 500 g zuurkool (vers)
- 100 ml witte wijn
- 2 bakjes paddestoelenmelange (bakje a 200 g)
- 25 g boter
- 2 eetlepels sojasaus (zout)
Advertentie
Bereiden
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Verwarm de zuurkool met de wijn en het vocht uit de verpakking 10 minuten met afgesloten deksel in een pan met dikke bodem. Maak intussen de paddenstoelen schoon met een paddenstoelen-borsteltje of met keukenpapier. Verhit de boter en roerbak de paddenstoelen op hoog vuur tot alle vocht verdampt is. Schenk de sojasaus erdoor en roerbak nog 1 minuut. Giet het overtollige stoofvocht van de zuurkool af. Breng de zuurkool en de paddenstoelenmix op smaak met peper en eventueel zout. Verdeel de zuurkool over 4 borden en schep de paddenstoelen erop. Serveer er een smeuïge puree bij van grofgestampte aardappels met crème fraîche en plakjes zwarte olijf erdoor, en een rosé gebakken wildbiefstukje.
Tip:
Giet aan tafel een scheutje truffelolie over de paddenstoelen of door de puree om de smaak van de paddenstoelen te versterken.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 70 kcal
- eiwit 4 g
- koolhydraten 2 g
- vet 5 g