Rillettes aux deux saumons van Foppe van Mil

150 kcal

1 uur 20 min. bereiden, 1 uur wachten

2.6/5

(18)

Ingrediënten

Aantal porties

  • 2 sjalotten

    sjalotten

  • 0.5 winterpeen

    winterpeen

  • 100 ml witte wijn

    witte wijn

  • 2 eetlepel witte wijnazijn

    witte wijnazijn

  • 1 eetlepel gedroogde tijm

    gedroogde tijm

  • 1 laurierblad

    laurierblad

  • 150 gram zalmfilet

    zalmfilet

  • 75 gram roomboter

    roomboter

  • 1 ei

    ei

  • 1 eetlepel crème fraîche

    crème fraîche

  • 75 gram gerookte zalm

    gerookte zalm

  • 1 eetlepel citroensap

    citroensap

2008 nr. 03 - Vrolijk Pasen!

Aan de slag

  1. Snijd 1 sjalot en de winterpeen grof, breng ze tegen de kook aan in 100 ml water met de wijn, de wijnazijn, de tijm en het laurierblad. Breng de bouillon pittig op smaak met zout en peper, laat een halfuur zachtjes trekken. Leg de zalmfilet voorzichtig in de bouillon, laat 5 minuten zachtjes trekken (zorg dat het water niet kookt!). Draai het vuur uit en laat de zalm in de bouillon afkoelen. Snijd de andere sjalot ragfijn. Haal de zalmfilet uit de bouillon en pluis de vis met twee vorken zorgvuldig uit. Klop de boter met de eidooier en de crème fraîche tot een schuimig mengsel. Schep de gekookte zalm, de gerookte zalm en de fijngesneden sjalot er doorheen. Breng de rillettes op smaak met zout, (versgemalen) peper en het citroensap. Laat nog minstens een uur opstijven in de koelkast voor het serveren. Lekker met geroosterd brood.

Wat vond je van dit recept?

Rillettes aux deux saumons van Foppe van Mil

Lekker van Albert Heijn: /allerhande

logo

Dit heb je nodig