Rillettes aux deux saumons van Foppe van Mil
150 kcal
1 uur 20 min. bereiden, 1 uur wachten
Ingrediënten
Aantal porties
2 sjalotten
sjalotten
0.5 winterpeen
winterpeen
100 ml witte wijn
witte wijn
2 eetlepel witte wijnazijn
witte wijnazijn
1 eetlepel gedroogde tijm
gedroogde tijm
1 laurierblad
laurierblad
150 gram zalmfilet
zalmfilet
75 gram roomboter
roomboter
1 ei
ei
1 eetlepel crème fraîche
crème fraîche
75 gram gerookte zalm
gerookte zalm
1 eetlepel citroensap
citroensap
Ontdek meer van dit soort gerechten
Ook te zien in
2008 nr. 03 - Vrolijk Pasen!
Snijd 1 sjalot en de winterpeen grof, breng ze tegen de kook aan in 100 ml water met de wijn, de wijnazijn, de tijm en het laurierblad. Breng de bouillon pittig op smaak met zout en peper, laat een halfuur zachtjes trekken. Leg de zalmfilet voorzichtig in de bouillon, laat 5 minuten zachtjes trekken (zorg dat het water niet kookt!). Draai het vuur uit en laat de zalm in de bouillon afkoelen. Snijd de andere sjalot ragfijn. Haal de zalmfilet uit de bouillon en pluis de vis met twee vorken zorgvuldig uit. Klop de boter met de eidooier en de crème fraîche tot een schuimig mengsel. Schep de gekookte zalm, de gerookte zalm en de fijngesneden sjalot er doorheen. Breng de rillettes op smaak met zout, (versgemalen) peper en het citroensap. Laat nog minstens een uur opstijven in de koelkast voor het serveren. Lekker met geroosterd brood.
Rillettes aux deux saumons van Foppe van Mil

8 porties
150 kcal
1 uur 20 min. bereiden
1 uur wachten
Aan de slag
Snijd 1 sjalot en de winterpeen grof, breng ze tegen de kook aan in 100 ml water met de wijn, de wijnazijn, de tijm en het laurierblad. Breng de bouillon pittig op smaak met zout en peper, laat een halfuur zachtjes trekken. Leg de zalmfilet voorzichtig in de bouillon, laat 5 minuten zachtjes trekken (zorg dat het water niet kookt!). Draai het vuur uit en laat de zalm in de bouillon afkoelen. Snijd de andere sjalot ragfijn. Haal de zalmfilet uit de bouillon en pluis de vis met twee vorken zorgvuldig uit. Klop de boter met de eidooier en de crème fraîche tot een schuimig mengsel. Schep de gekookte zalm, de gerookte zalm en de fijngesneden sjalot er doorheen. Breng de rillettes op smaak met zout, (versgemalen) peper en het citroensap. Laat nog minstens een uur opstijven in de koelkast voor het serveren. Lekker met geroosterd brood.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 8 porties)
2 sjalotten
½ winterpeen
100 ml witte wijn
2 el witte wijnazijn
1 el gedroogde tijm
1 laurierblad
150 g zalmfilet
75 g roomboter
1 ei
1 el crème fraîche
75 g gerookte zalm
1 el citroensap




