Bourgondische lamsrack met rode aardappelen en gedroogd fruit

860 kcal

30 min. bereiden, 40 min. wachten

3.4/5

(45)

Ingrediënten

Aantal personen

  • 1 kg aardappels met rode schil

    aardappels met rode schil

  • 5 eetlepels olie

    olie

  • 4 lamsracks

    lamsracks

  • 1 bol knoflook

    knoflook

  • 100 gram boter

    boter

  • 2 takjes verse rozemarijn

    verse rozemarijn

  • 0.5 zakje verse tijm

    verse tijm

  • 100 gram gewelde pruimen

    gewelde pruimen

  • 100 gram gewelde abrikozen

    gewelde abrikozen

  • 300 ml runderbouillon

    runderbouillon

Dit heb je nodig

  • ovenschaal

  • grillpan


2008 nr. 09 - Multiculinair genieten

Aan de slag

  1. Kook de aardappelen 15 minuten en snijd ze in plakken. Bestrijk die dun met 2 eetlepels olie en gril ze aan beide zijden bruin gestreept. Verwarm de oven voor op 160 °C. Verwarm de rest van de olie in de koekenpan, bestrooi de lamsracks met zout en (versgemalen) peper. Braad het vlees kort aan en plaats ze in de ovenschaal. Leg de knoflook (met schil en al), de boter, de rozemarijn, de tijm, de aardappeltjes en het gewelde fruit bij de lamsracks in de oven. Schenk de bouillon erbij in de ovenschaal en braad het gerecht in 40 minuten gaar. Schep om de 10 minuten wat van het braadvocht over het vlees. Serveer de lamsracks met het fruit en de jus.

  • algemeensnijd een krop romaine sla in vieren en laat deze meesudderen in de oven.

Wat vond je van dit recept?

Bourgondische lamsrack met rode aardappelen en gedroogd fruit

Lekker van Albert Heijn: /allerhande

logo

Dit heb je nodig