Bourgondische lamsrack met rode aardappelen en gedroogd fruit
860 kcal
30 min. bereiden, 40 min. wachten
Ingrediënten
Aantal personen
1 kg aardappels met rode schil
aardappels met rode schil
5 eetlepels olie
olie
4 lamsracks
lamsracks
1 bol knoflook
knoflook
100 gram boter
boter
2 takjes verse rozemarijn
verse rozemarijn
0.5 zakje verse tijm
verse tijm
100 gram gewelde pruimen
gewelde pruimen
100 gram gewelde abrikozen
gewelde abrikozen
300 ml runderbouillon
runderbouillon
Dit heb je nodig
ovenschaal
grillpan
Ontdek meer van dit soort gerechten
Ook te zien in
2008 nr. 09 - Multiculinair genieten
Kook de aardappelen 15 minuten en snijd ze in plakken. Bestrijk die dun met 2 eetlepels olie en gril ze aan beide zijden bruin gestreept. Verwarm de oven voor op 160 °C. Verwarm de rest van de olie in de koekenpan, bestrooi de lamsracks met zout en (versgemalen) peper. Braad het vlees kort aan en plaats ze in de ovenschaal. Leg de knoflook (met schil en al), de boter, de rozemarijn, de tijm, de aardappeltjes en het gewelde fruit bij de lamsracks in de oven. Schenk de bouillon erbij in de ovenschaal en braad het gerecht in 40 minuten gaar. Schep om de 10 minuten wat van het braadvocht over het vlees. Serveer de lamsracks met het fruit en de jus.
- algemeensnijd een krop romaine sla in vieren en laat deze meesudderen in de oven.
Bourgondische lamsrack met rode aardappelen en gedroogd fruit

hoofdgerecht
4 personen
860 kcal
30 min. bereiden
40 min. wachten
Aan de slag
Kook de aardappelen 15 minuten en snijd ze in plakken. Bestrijk die dun met 2 eetlepels olie en gril ze aan beide zijden bruin gestreept. Verwarm de oven voor op 160 °C. Verwarm de rest van de olie in de koekenpan, bestrooi de lamsracks met zout en (versgemalen) peper. Braad het vlees kort aan en plaats ze in de ovenschaal. Leg de knoflook (met schil en al), de boter, de rozemarijn, de tijm, de aardappeltjes en het gewelde fruit bij de lamsracks in de oven. Schenk de bouillon erbij in de ovenschaal en braad het gerecht in 40 minuten gaar. Schep om de 10 minuten wat van het braadvocht over het vlees. Serveer de lamsracks met het fruit en de jus.
algemeen:snijd een krop romaine sla in vieren en laat deze meesudderen in de oven.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
1 kg aardappels met rode schil
5 eetlepels olie
4 lamsracks
1 bol knoflook
100 g boter
2 takjes verse rozemarijn
½ zakje verse tijm
100 g gewelde pruimen
100 g gewelde abrikozen
300 ml runderbouillon
Dit heb je nodig
ovenschaal
grillpan




