Gepocheerd ei in paddenstoelenbouillon

Advertentie
Ingrediënten
- 2 potten bouillon (gevogelte (a 380 ml))
- 1 bak kastanjechampignons (250 g)
- 1 prei (in grove ringen)
- 1 winterpeen (in grove stukken)
- 2 el Japanse sojasaus
- 4 eieren
- enkele sprietjes verse bieslook (zakje a 25 g)
Keukenspullen
- huishoudfolie
Advertentie
Bereiden
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Breng de gevogeltebouillon, 500 ml water, de champignons (houd er 2 apart), de prei, de winterpeen en de sojasaus aan de kook en laat het op laag vuur 2 uur trekken. Hang een zeef boven een andere pan, leg hierin een schone theedoek en schenk de bouillon hierdoor, zodat een heldere bouillon overblijft. Snijd de achtergehouden champignons in dunne plakjes. Breng water in een kleine pan tegen de kook aan. Bedek de binnenkant van een koffiekopje met een dubbele laag huishoudfolie, breek hierboven een ei en vouw de folie aan de bovenkant dicht. Leg het verpakte ei 2-3 min. in de pan met bijna kokend water, neem het eruit en verwijder de folie. Herhaal dit met de overige 3 eieren. Verwarm de bouillon eventueel opnieuw, zodat hij goed heet wordt geserveerd. Leg een knoopje in de sprietjes bieslook. Verdeel de soep over 4 diepe borden, schep in elk bord een ei, een paar plakjes champignons en de sprietjes bieslook.
Tip:
Pocheren is het gaar laten worden van producten in water dat net niet kookt. De techniek is vooral geschikt voor kwetsbare producten, zoals eieren, maar ook voor vis of fruit. Bij hard koken of bakken kunnen deze producten gemakkelijk uit elkaar vallen. De smaak blijft door het zachte pocheren goed bewaard.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 105 kcal
- eiwit 10 g
- koolhydraten 0 g
- vet 7 g