Crema Catalana

Haal je crème-brûléebrander maar tevoorschijn, want we gaan Crema Catalana maken! Oftewel: de Spaanse versie van crème brûlée. En die is misschien nog wel lekkerder.

375 kcal

15 min. bereiden, 2 uur wachten

3.3/5

(128)

Ingrediënten

Aantal personen

  • 0.5 citroen

    citroen

  • 25 gram maizena

    maizena

  • 500 ml volle melk

    volle melk

  • 1 kaneelstokje

    kaneelstokje

  • 4 middelgrote eieren

    middelgrote eieren

  • 200 gram kristalsuiker

    kristalsuiker

Dit heb je nodig

  • vershoudfolie

  • ovenvaste schaaltjes (Ø 9 cm)

  • crème brûlée-brander


2000 nr. 11 - Het heerlijke avondje

juni 2023 - juni 2023

Aan de slag

  1. Boen de citroen schoon. Schaaf met een dunschiller 2 gele reepjes van de halve citroen. Klop de maizena los met 50 ml melk (per 4 personen). Verwarm de rest van de melk in een pan met de citroenschil en het kaneelstokje tot het net begint te koken. Zet het vuur uit.

  2. Splits de eieren (het eiwit wordt niet gebruikt). Klop in een pan de eidooiers los met ¾ van de suiker. Voeg het maizenamengsel toe en roer erdoor.

  3. Zeef de melk en voeg al kloppend met een garde de warme melk toe. Verwarm het mengsel al roerend op middelhoog vuur ca. 3-4 min. tot er een dikke vla ontstaat.

  4. Verdeel over de schaaltjes, dek af met vershoudfolie en zet minimaal 2 uur in de koelkast. Verdeel er vlak voor het serveren de rest van de suiker erover en karameliseer met de crème-brûléebrander. Serveer direct.

Wat vond je van dit recept?

Crema Catalana

Haal je crème-brûléebrander maar tevoorschijn, want we gaan Crema Catalana maken! Oftewel: de Spaanse versie van crème brûlée. En die is misschien nog wel lekkerder.

Lekker van Albert Heijn: /allerhande

logo

Dit heb je nodig