Puddinkjes met boerenjongenscompote

Advertentie
Ingrediënten
- 1 vanillestokje (zakje 1.5 g)
- 150 ml melk
- 150 ml slagroom
- 6 eieren (gesplitst)
- 125 g suiker
- 1 tl kaneel
- 2 appels (geschild en in blokjes)
- 50 ml boerenjongens (rozijnen op brandewijn)
Keukenspullen
- 4 ovenschaaltjes (inhoud a 175 ml)
Advertentie
Bereiden
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Verwarm de oven voor op 160 °C. Snijd het vanillestokje open en schraap met een mespunt het merg eruit. Breng in een steelpan de melk met de slagroom, het vanillemerg en vanillestokje zachtjes aan de kook. Zet het vuur uit en laat het mengsel 10 min. trekken. Roer de eidooiers in een kom met 100 g suiker. Zeef het warme melkmengsel erboven en los de suiker erin op. Roer goed door. Schenk het mengsel in de ovenschaaltjes en strooi de kaneel over. Zet de schaaltjes in een ruime ovenschaal en schenk daar tot de helft heet water in. Bak de puddinkjes in de oven in ca. 45 min. gaar. Breng de appelblokjes met de boerenjongens en de rest van de suiker aan de kook en laat 10 min. zachtjes doorkoken. Serveer de appelcompote bij de puddinkjes.
Tip:
Serveer de puddinkjes met amandelkrullen: Verwarm de oven voor op 200 °C. Meng 50 g boter en 50 g poedersuiker in een kom tot een romig geheel. Splits een ei en meng het eiwit, 50 g bloem en een mespunt zout. Spuit het beslag met een spuitzak in strepen van ca. 8 cm op een ingevette bakplaat. Strooi hierover 2 el amandelschaafsel en bak de koekjes ca. 5 min. Neem van de bakplaat en leg op een deegroller of fles zodat de koekjes gaan krullen. Laat afkoelen.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 440 kcal
- eiwit 8 g
- koolhydraten 43 g
- vet 24 g