Gegrilde tartaar met courgettesalade

315 kcal

20 min. bereiden

3.4/5

(29)

Ingrediënten

Aantal personen

Dit heb je nodig

  • grillpan


2009 nr. 02 - Heerlijk op gewicht

Aan de slag

  1. Snijd een halve ui in dunne ringen en rasp de andere helft van de ui. Meng de tartaar met de geraspte ui, de ketchup, de paprikapoeder, 1 tl zout en peper naar smaak. Vorm van het mengsel 4 burgers, bestrijk ze dun met olie en rooster ze in een hete grillpan in 4 min. bruin, keer ze halverwege. Houd de burgers warm onder aluminiumfolie. Bestrijk de plakken courgette dun met olie en rooster ze (in delen) in de grillpan in 3-4 min. bruin en gaar, keer ze halverwege. Rooster daarna de uiringen in de grillpan gaar. Leg op elk bord twee sneden brood en verdeel hierover de slablaadjes en de courgetteplakken. Strooi er naar smaak peper en zout over. Leg hierop de tartaartjes en verdeel als laatste de geroosterde uiringen erover.

  • algemeenEen lekker sausje erbij is tomatenketchup. Dit bevat bovendien relatief weinig calorieën.

Wat vond je van dit recept?

Gegrilde tartaar met courgettesalade

Lekker van Albert Heijn: /allerhande

logo

Dit heb je nodig