Limoentaart
Limoentaart
bewaar
bewaar

Limoentaart

25 min. bereiden
45 min. oventijd
464waarderingen

5 ingrediënten

Aan de slag

1

Snijd de boter in kleine blokjes. Mix met de keukenmachine of met koele handen de bloem met 125 g boter (per taart), ⅔ van de poedersuiker en ⅕ van de eieren snel tot een samenhangend geheel. Verpak het deeg in vershoudfolie en laat het 15 min. rusten in de koelkast.

2

Verwarm de oven voor op 200 °C. Vet de taartvorm in en verdeel het zachte deeg gelijkmatig over de vorm en langs het opstaande randje. Leg een stuk bakpapier op de bodem en leg hierop de blindbakvulling. Bak de taartbodem in het midden van de hete oven ca. 15 min.

3

Boen en rasp de groene schil van ⅓ van de limoenen. Pers daarna de rest van de limoenen uit. Smelt de rest van de boter. Klop de rest van de eieren los met de rest van de poedersuiker, klop er het limoensap en de limoenrasp doorheen. Klop de gesmolten boter er goed door tot een samenhangend geheel.

4

Haal de taartbodem uit de oven, verwijder de blindbakvulling en het bakpapier. Schenk het limoenmengsel op de bodem en bak de taart in ca. 30 min. gaar. Laat de taart afkoelen.

variatietipSnel een taartbodem maken? Maal in de keukenmachine 200 g country cookies fijn met 75 g gesmolten boter. Verdeel dit over de taartvorm, schenk voorzichtig het limoenmengsel erop en bak de taart ca. 30 min. in de hete oven.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Limoentaart

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig