Prei­soep

Room erdoor, staafmixer erin en smullen maar!

(133) waardeer
voorgerecht Room erdoor, staafmixer erin en smullen maar! 4 personen
3 133

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snijd de onderste cm van de prei. Snijd de prei tot halverwege in in de lengte. Was de prei en snijd het groen en het wit in dunne ringen. Laat goed uitlekken. Snijd het lichtgroene deel in flinterdunne ringen en houd deze achter voor de garnering.
  2. Smelt de boter in een soeppan en fruit hierin de witte en groene preiringen ca. 5 min. op een matig vuur tot ze glazig zijn. Schil de aardappelen, snijd in blokjes van ca. 1 cm en bak 1 min. mee.
  3. Voeg de fond en het water toe. Breng aan de kook en laat het met de deksel op de pan 20 min. zachtjes koken. Voeg de slagroom toe. Pureer de soep met de staafmixer helemaal glad, breng op smaak met peper en eventueel zout. Garneer de soep met de lichtgroene preiringen.

serveertip:

Meng de prei die je bewaart als garnering met 50 g verkruimelde Roquefortkaas.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 145 kcal
  • eiwit 4 g
  • koolhydraten 8 g
    waarvan suikers 4 g
  • vet 10 g
    waarvan verzadigd 6 g
  • natrium 240 mg
  • vezels 3 g
Tags
Ook te zien in

Preisoep

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Prei­soep

1
1
  • 400 g preien

Snijd de onderste cm van de prei. Snijd de prei tot halverwege in in de lengte. Was de prei en snijd het groen en het wit in dunne ringen. Laat goed uitlekken.

2
2

Snijd het lichtgroene deel in flinterdunne ringen en houd deze achter voor de garnering.

3
3
  • 25 g ongezouten roomboter

Smelt de boter in een soeppan en fruit hierin de witte en groene preiringen ca. 5 min. op een matig vuur tot ze glazig zijn.

4
4
  • 100 g vastkokende aardappelen

Schil de aardappelen, snijd in blokjes van ca. 1 cm en bak 1 min. mee.

5
5
  • 380 ml gevogeltefond
  • 500 ml kraanwater

Voeg de fond en het water toe. Breng aan de kook en laat het met de deksel op de pan 20 min. zachtjes koken.

6
6
  • 50 ml verse slagroom

Voeg de slagroom toe. Pureer de soep met de staafmixer helemaal glad, breng op smaak met peper en eventueel zout. Garneer de soep met de lichtgroene preiringen.

serveertip:

Meng de prei die je bewaart als garnering met 50 g verkruimelde Roquefortkaas.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.