Teentjes knoflook pellen. In pannetje knoflook met olie, rode peper en tijm 15 min. op zacht vuur verwarmen, zonder dat knoflook bruin wordt. Olie laten afkoelen. Knoflooktenen met vork fijndrukken. Vis, vlees of groenten met marinade bestrijken en, afgedekt, minimaal 30 min. en maximaal 2 uur marineren.
Marinade voor ca. 1 kg vis of vlees.
- algemeenEen heerlijk geurige marinade, door de licht gebakken knoflook. Bestrijk gerechten er eens mee na het grillen, voor een extra knoflooksmaakje. Lekker bij zalm, tonijn, kip, kalkoen, rundvlees en groenten.
Gerelateerde recepten
Gebakken knoflookmarinade

bijgerecht
1 porties
0 kcal
20 min. bereiden
30 min. wachten
Aan de slag
Teentjes knoflook pellen. In pannetje knoflook met olie, rode peper en tijm 15 min. op zacht vuur verwarmen, zonder dat knoflook bruin wordt. Olie laten afkoelen. Knoflooktenen met vork fijndrukken. Vis, vlees of groenten met marinade bestrijken en, afgedekt, minimaal 30 min. en maximaal 2 uur marineren.
Marinade voor ca. 1 kg vis of vlees.
algemeen:Een heerlijk geurige marinade, door de licht gebakken knoflook. Bestrijk gerechten er eens mee na het grillen, voor een extra knoflooksmaakje. Lekker bij zalm, tonijn, kip, kalkoen, rundvlees en groenten.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 1 portie)
1 bol knoflook
100 ml olijfolie
1 rode peper
1 eetlepel tijm
Dit heb je nodig
jampot met deksel, inhoud 2 dl