Satésaus

Advertentie
Ingrediënten
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- 1 rode peper
- 1 cm verse gember
- 3 tenen knoflook
- 250 g gezouten pinda's
- 200 ml kokosmelk
- 200 ml water (heet)
- 4 el ketjap manis
Keukenspullen
- keukenmachine
Advertentie
Bereiden
- Snijd het steeltje van de rode peper. Halveer de peper in de lengte en verwijder met een scherp mesje de zaadlijsten. Schil de gember. Snijd de rode peper, gember en knoflook in stukjes en doe in de keukenmachine. Voeg de pinda's toe en maal zo fijn mogelijk.
- Verwarm de kokosmelk in een steelpan. Voeg het pindamengsel toe en breng al roerend tegen de kook aan. Voeg het hete water en de ketjap toe en laat nog 2 min. zachtjes koken. Voeg eventueel extra water toe als de saus nog te dik is.
bereidingstip:
Je kunt de kruiden en de pinda's, zoals in Azië, ook in een (grote) vijzel malen. Het wordt dan een grovere saus, met stukjes noot.
bereidingstip:
Je kunt de satésaus een paar uur van tevoren bereiden. Voeg indien nodig bij het opwarmen nog wat extra heet water toe.
combinatietip:
Lekker bij gegrilde kipspiesjes, frietjes of als dip voor stukjes brood en komkommer.
bewaartip:
Je kunt de satésaus in een afgesloten bakje 3 dagen bewaren in de koelkast. In de diepvries is de saus nog 3 maanden houdbaar.

Pindasaus maken
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 425 kcal
- eiwit 18 g
- koolhydraten 9 g
-
vet 35 g
waarvan verzadigd 0 g
Ook te zien in
Satésaus
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Satésaus
- 1 rode peper
- 1 cm verse gember
Snijd het steeltje van de rode peper. Halveer de peper in de lengte en verwijder met een scherp mesje de zaadlijsten. Schil de gember.
- 3 tenen knoflook
- 250 g gezouten pinda's
Snijd de rode peper, gember en knoflook in stukjes en doe in de keukenmachine. Voeg de pinda's toe en maal zo fijn mogelijk.
- 200 ml kokosmelk
Verwarm de kokosmelk in een steelpan. Voeg het pindamengsel toe en breng al roerend tegen de kook aan.
- 200 ml water
- 4 el ketjap manis
Voeg het hete water en de ketjap toe en laat nog 2 min. zachtjes koken. Voeg eventueel extra water toe als de saus nog te dik is.
bereidingstip:
Je kunt de kruiden en de pinda's, zoals in Azië, ook in een (grote) vijzel malen. Het wordt dan een grovere saus, met stukjes noot.
bereidingstip:
Je kunt de satésaus een paar uur van tevoren bereiden. Voeg indien nodig bij het opwarmen nog wat extra heet water toe.
combinatietip:
Lekker bij gegrilde kipspiesjes, frietjes of als dip voor stukjes brood en komkommer.
bewaartip:
Je kunt de satésaus in een afgesloten bakje 3 dagen bewaren in de koelkast. In de diepvries is de saus nog 3 maanden houdbaar.