Gado gado-saus
Gado gado maken? Deze pindasaus is daar heerlijk bij! Gemaakt van echte pinda's, rawit, kokosmelk en ketjap manis. Liever een milde saus? Laat dan de pepers weg.
575 kcal
20 min. bereiden
Ingrediënten
Aantal personen
3 rawit pepers
rawit pepers
2 tenen knoflook
knoflook
250 gram gezouten dry roasted pinda's
gezouten dry roasted pinda's
1 theelepel zout
zout
2 eetlepel zonnebloemolie
zonnebloemolie
200 ml kokosmelk
kokosmelk
2 eetlepel ketjap manis
ketjap manis
2 eetlepel kokosbloesemsuiker
kokosbloesemsuiker
1.5 eetlepel tamarindepasta
tamarindepasta
100 ml water
water
Dit heb je nodig
keukenmachine
Ontdek meer van dit soort gerechten
Ook te zien in
december 2025 - december 2025
Verwijder de steeltjes van de pepers en snijd in ringen. Verwijder eventueel de zaadlijsten voor een mildere pindasaus. Snijd de knoflook grof.
Maal in de keukenmachine de pepers, knoflook en ¾ van de pinda’s met het zout tot een korrelig mengsel (boemboe). Meng de rest van de pinda’s erdoor. Pulseer een aantal keer, zodat je kleine stukjes pinda in de boemboe krijgt.
Verhit de olie in een pan op laag vuur en voeg de boemboe toe. Fruit al roerend 2-3 min. Voeg de kokosmelk, ketjap manis, kokosbloesemsuiker, tamarinde en het water toe. Breng tegen de kook aan. Zet het vuur laag en laat 4-6 min. zachtjes koken. Voeg al roerend beetje bij beetje de rest van het water toe tot het de gewenste dikte heeft. Je kan wat water overhouden. Breng op smaak met kokosbloesemsuiker en eventueel zout.
- variatietipJe kan de pepers ook weglaten voor een milde pindasaus.
- combinatietipWil je het volledige gerecht maken? Gebruik dan dit gado gado recept.
- algemeenMeer weten over kooktechnieken?
Gado gado-saus
Gado gado maken? Deze pindasaus is daar heerlijk bij! Gemaakt van echte pinda's, rawit, kokosmelk en ketjap manis. Liever een milde saus? Laat dan de pepers weg.

bijgerecht
4 personen
575 kcal
20 min. bereiden
Aan de slag
Verwijder de steeltjes van de pepers en snijd in ringen. Verwijder eventueel de zaadlijsten voor een mildere pindasaus. Snijd de knoflook grof.
Maal in de keukenmachine de pepers, knoflook en ¾ van de pinda’s met het zout tot een korrelig mengsel (boemboe). Meng de rest van de pinda’s erdoor. Pulseer een aantal keer, zodat je kleine stukjes pinda in de boemboe krijgt.
Verhit de olie in een pan op laag vuur en voeg de boemboe toe. Fruit al roerend 2-3 min. Voeg de kokosmelk, ketjap manis, kokosbloesemsuiker, tamarinde en het water toe. Breng tegen de kook aan. Zet het vuur laag en laat 4-6 min. zachtjes koken. Voeg al roerend beetje bij beetje de rest van het water toe tot het de gewenste dikte heeft. Je kan wat water overhouden. Breng op smaak met kokosbloesemsuiker en eventueel zout.
variatietip:Je kan de pepers ook weglaten voor een milde pindasaus.
combinatietip:Wil je het volledige gerecht maken? Gebruik dan dit gado gado (https://www.ah.nl/allerhande/recept/R-R1195174) recept.
algemeen:Meer weten over kooktechnieken (https://www.ah.nl/allerhande/artikelen/kooktechnieken)?
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
3 rawit pepers
2 tenen knoflook
250 g gezouten dry roasted pinda's
1 tl zout
2 el zonnebloemolie
200 ml kokosmelk
2 el ketjap manis
2 el kokosbloesemsuiker
1½ el tamarindepasta
100 ml water
Dit heb je nodig
keukenmachine




