Sambal maken
Sambal maken
bewaar
bewaar

Sambal maken

Zelf sambal maken? Dat is het lekkerst wanneer je dat in een platte vijzel (cobek) doet. Met dit recept gebruiken we 'stiekem' een keukenmachine.

10 min. bereiden
1 uur wachten
19waarderingen

9 ingrediënten

Aan de slag

1

Snijd de steelaanzet van de pepers, halveer de sjalotten. Doe met de knoflook in de keukenmachine en maal tot een grove pasta. Verwijder de buitenste (droge) bladeren van de serehstengel. Kneus met het lemmet van een breed mes het dikste deel en halveer in de lengte.

2

Verhit de olie in een pan en fruit de peperpasta, laos en het citroengras 5 min. Voeg de suiker, tomatenblokjes en water toe en breng opnieuw aan de kook. Laat 1 uur met de deksel op de pan op laag vuur koken. Schep af en toe om. Draai het vuur uit en laat de sambal in 1 uur goed afkoelen. Schep in de schone weckpot.

bewaartipDe sambal is afgedekt in de koelkast 2 weken houdbaar.
algemeenDit recept is goed voor ongeveer 400 ml saus.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Sambal maken

Zelf sambal maken? Dat is het lekkerst wanneer je dat in een platte vijzel (cobek) doet. Met dit recept gebruiken we 'stiekem' een keukenmachine.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig