bewaar
Ajam roedjak
Ajam roedjak
bewaar

Ajam roedjak

Ajam roedjak maak je al in 15 min. en hoeft daarna alleen nog te stoven. Onze tip: ga dan vooral non stop boven de pan hangen, want die geur!

15 min. bereiden
45 min. wachten
zeer pittig
15waarderingen

Ingrediënten

4 personen

3

sjalotten

3 tenen

knoflook

2

rode pepers

1 el

garnalenpasta in potje

1 tl

zout

25 g

verse gember

3 el

zonnebloemolie

395 g

kipdijfilet

1 stengel

koelverse sereh citroengras

2 tl

gemalen laos

200 ml

kokosmelk

1 el

kokosbloesemsuiker

100 ml

water

Dit heb je nodig

  • staafmixer met hoge beker

Ajam roedjak maak je al in 15 min. en hoeft daarna alleen nog te stoven. Onze tip: ga dan vooral non stop boven de pan hangen, want die geur!

Aan de slag

1

Snijd de sjalotten grof, pel de knoflook. Snijd het steeltje van de rode pepers. Halveer de pepers in de lengte en verwijder met een scherp mesje de zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees grof.

2

Doe de sjalot, knoflook en pepers in een hoge maatbeker, voeg de garnalenpasta en het zout toe en pureer met de staafmixer tot een pasta (boemboe). Snijd de gember in dunne plakken.

3

Verhit de olie in een stoofpan op middelhoog vuur en roerbak de boemboe en de gember 5 min.

4

Snijd ondertussen de kip in blokjes van ca. 3 cm. Voeg toe en bak de kip rondom bruin in de boemboe.

5

Kneus ondertussen de sereh in een vijzel of met de achterkant van een mes en voeg samen met de laos toe. Voeg de kokosmelk, kokosbloesemsuiker en het water toe, roer goed door en laat op laag vuur 45 min. stoven met het deksel half op de pan.

combinatietipLekker met witte rijst en gebakken paksoi.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Ajam roedjak

Ajam roedjak maak je al in 15 min. en hoeft daarna alleen nog te stoven. Onze tip: ga dan vooral non stop boven de pan hangen, want die geur!

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Dit heb je nodig