Warmgerookte forel
Warmgerookte forel
bewaar
bewaar

Warmgerookte forel

25 min. bereiden
1 uur wachten
12waarderingen

5 ingrediënten

Aan de slag

1

Huid van forellen aan beide kanten 3 keer schuin insnijden. Forellen vanbinnen en vanbuiten met citroensap en zout inwrijven. Buik vullen met takjes tijm. Tot gebruik in koelkast bewaren. Rookspaanders (50 g) ca. 1 uur in ruim water weken.

2

Barbecue voor indirect grillen voorbereiden (zie tip). Rookspaanders laten uitlekken en over gloeiend houtskool uitspreiden. Forellen invetten met olijfolie en op goed ingevet grillrooster of tussen vissenklem leggen. Barbecue sluiten en vissen in 15 à 20 min. gaar laten worden. Forellen van barbecue nemen, iets laten afkoelen en lauwwarm serveren met citroenaïoli . Lekker met gegrilde krielaardappels (zie ah.nl/recepten; Het barbecueboek) en groene salade.

algemeenOnmisbaar bij indirect grillen: een lekbak. U kunt een speciale lekbak kopen, maar een met aluminiumfolie beklede lage bakvorm of een aluminium wegwerpschaal met daarin een laagje water werkt net zo goed. De lekbak is er om braadvocht op te vangen. Die gaat met een bodempje water erin midden op het onderrooster. Voor de indirecte grillmethode worden altijd houtskoolbriketten gebruikt. Stapel aan beide kanten van de lekbak briketten. Steek er wat aanmaakblokjes tussen of spuit er aanmaakgel over. Steek de briketten aan. Wacht tot ze gloeien. Leg het eten midden op het bovenrooster, boven de lekbak. Deksel erop. Wacht net zolang als het recept aangeeft. De hitte circuleert, dus het voedsel hoeft niet gekeerd. Geduld, geduld. Niet steeds onder het deksel kijken, want dat verstoort de warmtecirculatie- en dan duurt het nog langer.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Warmgerookte forel

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig