Margarita

Een klassieke Margarita bestaat uit tequila, triple sec en limoensap en is aan de rand van het glas versierd met een randje zout.

170 kcal

10 min. bereiden

4/5

(50)

Ingrediënten

Aantal personen

  • 3 limoenen

    limoenen

  • 2 eetlepel Maldon zeezout

    Maldon zeezout

  • 120 ml tequila blanco

    tequila blanco

  • 90 ml triple sec

    triple sec

  • 0.25 theelepel agavesiroop

    agavesiroop

  • 6 ijsblokjes

    ijsblokjes

Dit heb je nodig

  • cocktailshaker


2011 nr. 03 - Het lekkerste van de wereld

maart 2025 - maart 2025

Aan de slag

  1. Pers ⅔ van de limoenen uit boven een maatbeker, je hebt 60 ml sap (per 2 personen) nodig. Gebruik de uitgeperste limoenen om de randen van de glazen nat te maken. Doe het zout op een schoteltje en dip de randen van de glazen in het zout.

  2. Doe het limoensap met de tequila, triple sec en agavesiroop in de cocktailshaker. Vul met ijsblokjes en schud tot de buitenkant van de shaker ijskoud is geworden, bijna te koud om vast te houden.

  3. Schenk de margarita door een zeefje in de gezouten glazen. Snijd dunne plakjes van de laatste limoen en leg in de cocktails.

Wat vond je van dit recept?

Margarita

Een klassieke Margarita bestaat uit tequila, triple sec en limoensap en is aan de rand van het glas versierd met een randje zout.

Lekker van Albert Heijn: /allerhande

logo

Dit heb je nodig