Griekse marinade vis of groente

Advertentie
Ingrediënten
- 1 citroen (schoongeboend)
- 3 eetlepels olijfolie
- 1 teentje knoflook (geperst)
- 1 theelepel paprikapoeder
- 3 eetlepels verse oregano (fijngehakt of 1 eetlepel gedroogd)
Advertentie
Bereiden
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Schil van citroen raspen en vrucht uitpersen. In kommetje citroenrasp, citroensap, olie, knoflook, paprikapoeder en oregano door elkaar kloppen. 500 g vis of groente met marinade bestrijken en, afgedekt, minimaal 30 min. en maximaal 2 uur marineren.
Tip:
De combinatie van olijfolie, citroen en oregano voor vis is een Griekse keukenklassieker. De marinade is ook lekker voor courgette, aubergine, paprika en tomaat.
Advertentie