Marinade voor saté

Advertentie
Ingrediënten
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- 1 stengel koelverse sereh citroengras
- 2 cm verse gember
- 2 tenen knoflook
- 1 citroen
- 1½ el donkere basterdsuiker
- ½ el sambal oelek
- 3 el Japanse sojasaus
- 1 el sesamolie
Keukenspullen
- vijzel
Advertentie
Bereiden
- Snijd de onderkant van het citroengras. Verwijder het buitenste blad en snijd de stengel in 3 stukken. Doe het citroengras samen met de knoflook, geschilde gember en eventueel zout in de vijzel. Stamp flink tot alles fijn is.
- Boen de citroen schoon, rasp de gele schil van de citroen en pers de vrucht uit. Voeg het rasp toe aan de vijzel. Houd het sap apart. Voeg de suiker en sambal toe. Stamp tot het goed vermengd is.
- Meng de sojasaus, olie en 2 el citroensap door de marinade in de vijzel. De citroen zorgt voor frisheid én voor mals vlees of vis.
bereidingstip:
Je kunt de marinade 1 dag van tevoren bereiden.

Saté maken
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 70 kcal
- eiwit 1 g
- koolhydraten 7 g
-
vet 4 g
waarvan verzadigd 0 g
Ook te zien in
Marinade voor saté
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Marinade voor saté
- 1 stengel koelverse sereh citroengras
Snijd de onderkant van het citroengras. Verwijder het buitenste blad en snijd de stengel in 3 stukken.
- 2 cm verse gember
- 2 tenen knoflook
Schil de gember. Doe het citroengras samen met de knoflook, gember en eventueel zout in de vijzel. Stamp flink tot alles fijn is.
- 1 citroen
Boen de citroen schoon, rasp de gele schil van de citroen en pers de vrucht uit. Voeg het rasp toe aan de vijzel. Houd het sap apart.
- 1½ el donkere basterdsuiker
- ½ el sambal oelek
Voeg de suiker en sambal toe. Stamp tot het goed vermengd is.
- 3 el Japanse sojasaus
- 1 el sesamolie
Meng de sojasaus, olie en 2 el citroensap door de marinade in de vijzel. De citroen zorgt voor frisheid én voor mals vlees of vis.
bereidingstip:
Je kunt de marinade 1 dag van tevoren bereiden.