Gevulde cherrypaprika's uit de oven

310 kcal

30 min. bereiden, 25 min. wachten

2.9/5

(59)

Ingrediënten

Aantal personen

Dit heb je nodig

  • ovenschaal inhoud ca. 1 1/2 liter


Spanje 2 - Spanje 2

Aan de slag

  1. Oven voorverwarmen op 175 °C of gasovenstand 3. Ui pellen en snipperen. Knoflook pellen en uitpersen. Courgette schoonmaken, in lengte halveren en in plakken snijden. Rode peper wassen, van zaad ontdoen en in dunne ringen snijden. Cherrypaprika's schoonmaken, halveren en zaad verwijderen. Peterselie wassen en fijnhakken. In kom kalfsgehakt met 2 eetlepels ui, helft van knoflook, pijnboompitten, zout en peper vermengen. Cherrypaprika's met gehaktmengsel vullen. In koekenpan olijfolie verhitten en hierin rest van ui en knoflook ca. 3 minuten zachtjes fruiten. Rode peper en tomatenblokjes aan uienmengsel toevoegen en in ca. 5 minuten tot romige tomatensaus koken. Saus op smaak brengen met zout en peper. Tomatensaus, courgette en gevulde cherrypaprika's over ovenschaal verdelen en groentegerecht ca. 20-25 minuten in oven laten garen. Indien saus te dik wordt, tussentijds wat water toevoegen. Warme groenten garneren met peterselie en serveren met grove sneden boerenbrood.

Wat vond je van dit recept?

Gevulde cherrypaprika's uit de oven

Lekker van Albert Heijn: /allerhande

logo

Dit heb je nodig