Gevulde artisjokharten uit de oven
Gevulde artisjokharten uit de oven
bewaar
bewaar

Gevulde artisjokharten uit de oven

50 min. bereiden
20waarderingen

12 ingrediënten

Aan de slag

1

Oven voorverwarmen op 175 °C of gasovenstand 3. Pijnboompitten in droge koekenpan goudbruin roosteren. Artisjokharten afspoelen en goed laten uitlekken. Ovenschaal invetten met 1 el olie. Kaas grof raspen. In kom gehakt, pijnboompitten, rozijnen, citroenrasp en -sap, keukenkruiden, ei en helft van kaas goed door elkaar mengen. Op smaak brengen met zout en peper. Artisjokken openbuigen en licht bestrooien met zout en peper. Artisjokharten hoog opvullen met gehaktmengsel. Artisjokken bestrijken met ca. 2 el olie en tegen elkaar aan in ovenschaal zetten. Laagje water in ovenschaal schenken en artisjokken ca. 15 minuten bakken. Rest van kaas erover strooien en artisjokken in ca. 10 minuten gaar bakken.

algemeenOok te serveren als hoofdgerecht voor 4 personen.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Gevulde artisjokharten uit de oven

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig