Gefrituurde banaan met anijsroom
Gefrituurde banaan met anijsroom

Gefrituurde banaan met anijsroom

40 min. bereiden
14waarderingen

Ingrediënten

½

citroen

1 eetlepel

boter

½ theelepel

kaneel

3 eetlepels

suiker

zout

¼ theelepel

bakpoeder

2

eieren

4 eetlepels

bloem

2

bananen

250 ml

slagroom

poedersuiker

1 eetlepel

anijsdrank

frituurolie

Dit heb je nodig

  • keukenpapier

  • frituurpan

Aan de slag

1

Boven kom citroenschil van 1/2 citroen raspen. Boter in een kleine pan laten smelten. Kaneel, suiker, zout en bakpoeder erdoor roeren. Eieren loskloppen en beetje bij beetje erdoor roeren. Bloem in een keer toevoegen en het geheel krachtig met houten lepel 1 à 2 minuten doorroeren.

2

Olie verhitten tot ca. 185 °C. Bananen pellen, in schuine plakjes snijden en besprenkelen met citroensap. Banaan door beslag wentelen. Banaanstukjes met behulp van 2 eetlepels met 4 tegelijk in olie leggen en goudbruin frituren. Laten uitlekken op keukenpapier en bestrooien met poedersuiker. Slagroom met poedersuiker lobbig kloppen. Anis erdoor scheppen. Warme banaanstukjes over vier bordjes verdelen en anijsroom ernaast scheppen.