
Ingrediënten
½
citroen
1 eetlepel
boter
½ theelepel
kaneel
3 eetlepels
suiker
zout
¼ theelepel
bakpoeder
2
eieren
4 eetlepels
bloem
2
bananen
250 ml
slagroom
poedersuiker
1 eetlepel
anijsdrank
frituurolie
Dit heb je nodig
keukenpapier
frituurpan
Aan de slag
Boven kom citroenschil van 1/2 citroen raspen. Boter in een kleine pan laten smelten. Kaneel, suiker, zout en bakpoeder erdoor roeren. Eieren loskloppen en beetje bij beetje erdoor roeren. Bloem in een keer toevoegen en het geheel krachtig met houten lepel 1 à 2 minuten doorroeren.
Olie verhitten tot ca. 185 °C. Bananen pellen, in schuine plakjes snijden en besprenkelen met citroensap. Banaan door beslag wentelen. Banaanstukjes met behulp van 2 eetlepels met 4 tegelijk in olie leggen en goudbruin frituren. Laten uitlekken op keukenpapier en bestrooien met poedersuiker. Slagroom met poedersuiker lobbig kloppen. Anis erdoor scheppen. Warme banaanstukjes over vier bordjes verdelen en anijsroom ernaast scheppen.