Pompoenrelish met witte kaasblokjes
Pompoenrelish met witte kaasblokjes

Pompoenrelish met witte kaasblokjes

30 min. bereiden
12waarderingen

Ingrediënten

4 personen

750 g

pompoen

4 el

olijfolie

4 el

pijnboompitten

150 g

witte kaasblokjes

4 takjes

munt

1 teentje

knoflook

½ el

citroensap

Aan de slag

Pompoen in stukken snijden, schillen en raspen op grove rasp (of in keukenmachine). In koekenpan 2 el olie verhitten en pompoenrasp in ca. 10 minuten zachtjes gaar bakken, regelmatig roeren. Pompoen in zeef laten uitlekken. In droge koekenpan pijnboompitten goudbruin roosteren. Kaasblokjes in kleine blokjes snijden. Munt fijnsnijden. Pompoen in kom doen. Knoflook pellen en erboven uitpersen. Munt, kaasblokjes, 2 el olie en citroensap door pompoen roeren. Op smaak brengen met zout en peper. Relish desgewenst opnieuw licht verwarmen. Pijnboompitten erover strooien. Warm of op kamertemperatuur serveren. Lekker met warm pitabrood (als voorgerecht) of met couscous en geroosterde kip.