Roomborstplaat
Roomborstplaat

Roomborstplaat

15 min. bereiden
1 uur wachten
44waarderingen

Ingrediënten

1 persoon

250 g

kristalsuiker

½ bekertje

verse slagroom

1½ el

halfvolle melk

1 tl

ongezouten roomboter

Dit heb je nodig

  • borstplaatvorm(pjes) of springvorm (Ø 20 cm)

  • bakpapier

Aan de slag

1

Maak de vorm(pjes) nat met koud water en leg op een met bakpapier beklede bakplaat. Meng in een pan de suiker met de slagroom, melk en roomboter. Breng het geheel zachtjes en al roerend aan de kook tot de suiker opgelost is. Neem de pan van het vuur en blijf roeren tot een krassend geluid hoorbaar is. Maak de suikerlaag langs de rand en bodem telkens los door te roeren. Zorg ervoor dat het mengsel nog vloeibaar genoeg is om te schenken.

2

Giet het mengsel direct in de vorm(pjes), laat afkoelen en goed hard worden. Draai de vorm(pjes) na ca. 30 min. om, zodat de onderkant ook kan drogen. Als je een springvorm gebruikt, leg dan een plank op de vorm en keer tegelijk. Verwijder de vorm(pjes) na ca. 1 uur.

tip

bereidingstipIndien het mengsel tijdens het roeren toch te dik wordt om in de vormpjes te gieten, kun je de suikermassa opnieuw verwarmen en laten oplossen. Bereid het recept vervolgens verder zoals hierboven beschreven.