Geroosterde aardappelen met koriandersalsa
Geroosterde aardappelen met koriandersalsa

Geroosterde aardappelen met koriandersalsa

25 min. bereiden
6waarderingen

Ingrediënten

4 personen

6 middelgrote

roodschillige aardappelen

2 tl

Indiase currypasta

4 el

olie

2 bakjes

verse koriander

2 kleine

rode uien

2 tl

citroensap

1 mespunt

sambal badjak

Dit heb je nodig

  • grillpan

Aan de slag

Halveer de aardappelen in de lengte. Kook ze in een pan met ruim water en zout in ca. 12 min. bijna gaar. Meng ondertussen in een kom de currypasta en de olie. Snijd de koriander heel fijn, bewaar 4 takjes voor de garnering. Meng in een andere kom de ui, de koriander, het citroensap, de sambal en zout naar smaak. Giet de aardappelen af en laat even uitdampen. Verhit de grillpan tot hij gloeiend heet is. Bestrijk de snijvlakken van de aardappelen met curryolie en leg ze met het snijvlak op de grillpan. Rooster in ca. 5 min. mooi bruin. Keer tussentijds. Verdeel over 4 borden en schep de koriandersalsa erop. Garneer met een takje koriander. Lekker met kip uit de oven.

tip

Ui snipperen

Instructievideo - 00:52 min.