Ingrediënten
4 personen
6 middelgrote
roodschillige aardappelen
2 tl
Indiase currypasta
4 el
olie
2 bakjes
verse koriander
2 kleine
rode uien
2 tl
citroensap
1 mespunt
sambal badjak
Dit heb je nodig
grillpan
Aan de slag
Halveer de aardappelen in de lengte. Kook ze in een pan met ruim water en zout in ca. 12 min. bijna gaar. Meng ondertussen in een kom de currypasta en de olie. Snijd de koriander heel fijn, bewaar 4 takjes voor de garnering. Meng in een andere kom de ui, de koriander, het citroensap, de sambal en zout naar smaak. Giet de aardappelen af en laat even uitdampen. Verhit de grillpan tot hij gloeiend heet is. Bestrijk de snijvlakken van de aardappelen met curryolie en leg ze met het snijvlak op de grillpan. Rooster in ca. 5 min. mooi bruin. Keer tussentijds. Verdeel over 4 borden en schep de koriandersalsa erop. Garneer met een takje koriander. Lekker met kip uit de oven.
Ui snipperen
Instructievideo - 00:52 min.
Geroosterde aardappelen met koriandersalsa

bijgerecht
4 personen
245 kcal
25 min. bereiden
Aan de slag
Halveer de aardappelen in de lengte. Kook ze in een pan met ruim water en zout in ca. 12 min. bijna gaar. Meng ondertussen in een kom de currypasta en de olie. Snijd de koriander heel fijn, bewaar 4 takjes voor de garnering. Meng in een andere kom de ui, de koriander, het citroensap, de sambal en zout naar smaak. Giet de aardappelen af en laat even uitdampen. Verhit de grillpan tot hij gloeiend heet is. Bestrijk de snijvlakken van de aardappelen met curryolie en leg ze met het snijvlak op de grillpan. Rooster in ca. 5 min. mooi bruin. Keer tussentijds. Verdeel over 4 borden en schep de koriandersalsa erop. Garneer met een takje koriander. Lekker met kip uit de oven.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)6 middelgrote roodschillige aardappelen
2 tl Indiase currypasta
4 el olie
2 bakjes verse koriander
2 kleine rode uien
2 tl citroensap
1 mespunt sambal badjak
Dit heb je nodig
grillpan