Pekingsoep

chinees
voorgerecht
4 personen
3
47
Advertentie
Ingrediënten
- 3 eetlepels lichte sojasaus
- 1 eetlepel droge sherry
- 1 eetlepel sesamolie
- 1 theelepel suiker
- 200 g varkensvleesreepjes (ongekruid)
- 1¼ liter kippenbouillon (van tabletten)
- 250 g shii-takes (in reepjes)
- 125 g tahoe (in blokjes)
- 2 eieren (losgeklopt)
- 6 eetlepels rijstazijn
- witte peper
- ¼ zakje verse bieslook ((a 20 g), gesnipperd)
Advertentie
Bereiden
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- In kom 2 el sojasaus mengen met sherry, 1/2 el sesamolie en suiker. Varkensreepjes erdoor mengen en minimaal 20 min. laten marineren.
- In pan bouillon met shii-takes aan de kook brengen en 4-5 min. zachtjes laten doorkoken. Vlees met marinade en tahoe toevoegen en soep nog ca. 3 min. zachtjes koken. Pan van vuur nemen en losgeklopt ei in dun straaltje in hete soep schenken. Soep langzaam doorroeren, zodat ei in vlokjes stolt. Azijn, rest van sojasaus en sesamolie door soep roeren. Op smaak brengen met zout en flink veel witte peper. Garneren met bieslook.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 205 kcal
- eiwit 21 g
- koolhydraten 7 g
- vet 10 g
Ook te zien in
Kookboek: China