Chocopeertjes

355 kcal

10 min. bereiden, 30 min. wachten

3.1/5

(56)

Ingrediënten

Aantal personen

  • 4 kleine handperen

    handperen

  • 250 ml witte wijn

    witte wijn

  • 50 gram suiker

    suiker

  • 150 ml volle melk

    volle melk

  • 150 gram melkchocolade

    melkchocolade

2009 nr. 13 - Koester de kerst

Aan de slag

  1. Schil de peren, laat het steeltje eraan zitten. Doe ze in een pan en schenk de witte wijn en suiker erbij. Vul aan met water tot de peren net onderstaan. Breng aan de kook en laat 30 min. garen op laag vuur. Neem de peren uit de pan. Schenk de melk in de pan en breng aan de kook, neem van het vuur zodra de melk kookt en roer de stukjes melkchocolade erdoor, zodat een gladde saus ontstaat. Schenk de warme saus direct over de peren.

  2. U kunt de peren 1 dag van tevoren maken en op de dag zelf de warme chocoladesaus erover schenken. Ze zijn koud ook lekker!

Wat vond je van dit recept?

Chocopeertjes

Lekker van Albert Heijn: /allerhande

logo

Dit heb je nodig