Paprika-tomatensoep
Paprika-tomatensoep
bewaar
bewaar

Paprika-tomatensoep

Deze tomatensoep vindt iederéén lekker. Extra pluspunt: binnen een half uurtje is hij klaar.

20 min. bereiden
25 min. oventijd
12waarderingen

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 230 C. Snijd de uien in kwarten. Snijd de paprika’s grof. Halveer de tomaten. Plet de knoflooktenen. Pluk de blaadjes van de basilicum. Doe de ui met de paprika, tomaat, knoflook en basilicumsteeltjes in een ovenschaal. Voeg de helft van de olie toe, breng op smaak met peper en eventueel zout en rooster 25-30 min. in de oven. De groenten moeten goed gaar zijn met enkele donkere plekken.

2

Doe de geroosterde groenten in een soeppan. Verkruimel er het bouillonblokje boven en schenk het water erbij. Pureer glad met de staafmixer en breng aan de kook. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

3

Verdeel de soep over de borden. Schep in elk bord een lepel crème fraîche, besprenkel met de rest van de olie en verdeel de basilicumblaadjes erover.

algemeenMeer weten over kooktechnieken?

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Paprika-tomatensoep

Deze tomatensoep vindt iederéén lekker. Extra pluspunt: binnen een half uurtje is hij klaar.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Dit heb je nodig