Ei-in-de-dop
Ei-in-de-dop
bewaar
bewaar

Ei-in-de-dop

15 min. bereiden
45waarderingen

5 ingrediënten

Aan de slag

1

Maak aan de bovenkant van de eieren een gaatje door met een puntig mes een draaiende beweging te maken. Maak het gaatje steeds groter, breek er met je vingers kleine stukjes vanaf tot er een gat in zit met een diameter van 1-2 cm. Laat het eiwit eruit lopen maar laat de eidooier erin zitten. Het eiwit wordt niet gebruikt. Zet de eieren terug in de eierdoos. Bestrooi de eidooier met de kaas en breng op smaak met peper en zout. Roer de crème fraîche los en schep in elk ei 2 tl.

2

Breng in een lage, brede pan een laag water van 4 cm aan de kook. Laat de eieren er voorzichtig in glijden. Laat ze 4 min. dobberen tot de eidooier aan de randjes begint te stollen. Neem de eieren met een lepel uit het water en zet ze terug in de eierdoos. Bestrooi met peper. Besprenkel elk ei met een 1/2 tl olie en bestrooi met de peterselie.

algemeenOok lekker als lunchgerecht: rooster 4 sneetjes brood en snijd ze in repen. Dip de repen in het ei.
algemeenHet gebruik van rauwe eieren wordt met het oog op salmonellabesmetting sterk afgeraden voor kwetsbare groepen, zoals kinderen tot vijf jaar, ouderen, zieken en zwangere vrouwen. Voor deze groepen is dit recept niet geschikt.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Ei-in-de-dop

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig