Pasta aglio e olio
bewaar
bewaar

Pasta aglio e olio

Echt Italiaans eten is met weinig ingrediënten en puur van smaak. Zo ook deze met knoflook, olie, peper en kaas. Zo eenvoudig kan een goede pasta zijn!

15 min. bereiden
zeer pittig

7 ingrediënten

Aan de slag

Kneus de tenen knoflook. Maak de rode peper schoon en snijd fijn. Verhit ¾ van de olie in een grote koekenpan en bak de knoflook 5 min. op laag vuur tot goudbruin. Bestrooi met het zout en plet tegen de zijkant van de pan met een houten lepel. Snijd de peterselie fijn. Voeg de rode peper en de helft van de peterselie toe en bak nog 1 min.

Kook ondertussen in gezouten water de spaghetti beetgaar (al dente). Dat is 1 min. korter dan aangegeven op de verpakking.

Giet de spaghetti af en bewaar een kopje kookwater. Voeg de spaghetti toe aan de knoflook en peper. Schep de pasta voorzichtig om en voeg beetje voor beetje het pastawater toe, tot er een glanzend laagje op de pasta te zien is.

Verdeel de spaghetti over de borden. Rasp de kaas erover, besprenkel met de rest van de olie en bestrooi met de rest van de peterselie.

vegatipVoor een vegavariant gebruik je vegetarische kaas zoals Parrano Robusto-poeder.
combinatietipItalianen eten pasta –in kleine porties– als primi, een tussengerecht. Eet er voor een volwaardige maaltijd gegrilde groenten en kipfilet bij.
achtergrondinfoDit gerecht komt uit het gebied rond Napels, een van de armere regio’s in Italie. Kenmerkend aan deze keuken is hoe men met weinig en goedkope ingrediënten toch heel smaakvolle gerechten kan maken.
algemeenMeer weten over kooktechnieken?

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Pasta aglio e olio

Echt Italiaans eten is met weinig ingrediënten en puur van smaak. Zo ook deze met knoflook, olie, peper en kaas. Zo eenvoudig kan een goede pasta zijn!

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig