Spaghetti aglio e olio met verse kruiden
Spaghetti aglio e olio met verse kruiden

Spaghetti aglio e olio met verse kruiden

Voor dit simpele pasta recept heb je enkel knoflook, kruiden, olie en kaas nodig. Easy does it!

15 min. bereiden
221waarderingen

Ingrediënten

4 personen

300 g

spaghetti

3 tenen

knoflook

20 g

verse platte peterselie

15 g

verse basilicum

75 g

Parmigiano Reggiano

75 ml

extra vergine olijfolie Gran Fruttato

Voor dit simpele pasta recept heb je enkel knoflook, kruiden, olie en kaas nodig. Easy does it!

Aan de slag

1

Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Giet af.

2

Snijd ondertussen de knoflook, peterselie en het basilicum fijn. Rasp de kaas.

3

Verhit de olie in een hapjespan en fruit hierin de knoflook 4 min. op laag vuur. Voeg de spaghetti, peterselie, het basilicum en de helft van de kaas toe. Schep om. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Bestrooi de spaghetti met de rest van de kaas en serveer.

tip

variatietipRasp 1 schoongeboende citroen boven de pasta en schep er 2 el kappertjes over. Dat geeft een lekker fris accent aan dit gerecht.

combinatietipLekker met een groene salade of de mediterrane groente. Zie de recepten elders op deze website.

Knoflook snijden

Instructievideo - 00:57 min.