bewaar
Aardappelgratin
Aardappelgratin
bewaar

Aardappelgratin

Romig, zoutig, zalvig. Zelfgemaakt smaakt hij het best!

25 min. bereiden
1 uur oventijd
433waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1 kg

vastkokende aardappelen

4 tenen

knoflook

250 g

verse slagroom

150 g

geraspte oude Goudse kaas 48+

30 g

ongezouten roomboter

Dit heb je nodig

  • ovenschaal (20 x 30 cm)

Romig, zoutig, zalvig. Zelfgemaakt smaakt hij het best!

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 200 °C. Schil de aardappelen en snijd in dunne plakjes. Vet de ovenschaal in met boter en bedek met aardappelschijfjes.

2

Snijd de knoflook fijn en verdeel over de aardappelen. Breng op smaak met peper en zout. Herhaal dit tot de aardappelschijfjes op zijn. Op de laatste laag hoeft geen knoflook, peper en zout. Schenk de slagroom over de aardappelschijfjes en bestrooi met de kaas.

3

Verdeel de boter er in kleine stukjes over. Dek af met aluminiumfolie en bak de gratin ca. 1 uur in het midden van de oven. Verwijder na 30 min. het aluminiumfolie.

bewaartipJe kunt de gratin een paar uur van tevoren bereiden. Bewaar afgedekt in de koelkast en verwarm ca. 30 min. in een voorverwarmde oven van 180 °C. Is de gratin ingevroren? Ontdooi hem in de koelkast en verwarm ca. 30 min. in een voorverwarmde oven van 180 °C. Als de bovenkant te donker kleurt, dek de gratin dan af met aluminiumfolie.