Gemarineerde varkensspiesjes
Gemarineerde varkensspiesjes

Gemarineerde varkensspiesjes

In een heerlijke sticky BBQ-marinade. Ook voor in de grillpan.

25 min. bereiden
30 min. wachten
114waarderingen

Ingrediënten

4 personen

½ liter

cola

3 el

sojasaus

50 ml

ketchup

3 tenen

knoflook

1 tl

tabasco

1 el

traditionele olijfolie

510 g

varkenshaas

Dit heb je nodig

  • satéstokjes, minstens 30 min. geweekt in koud water

In een heerlijke sticky BBQ-marinade. Ook voor in de grillpan.

Aan de slag

1

Schenk de cola in een pan en breng aan de kook. Laat in ca. 15 min. inkoken op middelhoog vuur tot je ca. 100 ml overhoudt. Je hebt dan een stroperige saus. Laat iets afkoelen en meng met de sojasaus, de ketchup en de knoflook. Breng op smaak met tabasco. Roer de olie erdoor.

2

Snijd de varkenshaasjes in stukken van 4 x 4 cm en leg ze in een kom. Schenk de marinade erover. Laat minimaal 30 min. afgedekt in de koelkast marineren.

3

Rijg het vlees aan de satéstokjes. Gril de spiesjes op de braai in ca. 6 min. net gaar. Keer regelmatig. Lekker met de tomatenrelish (zie recept elders op ah.nl).

tip

Marineren

Instructievideo - 00:40 min.