Gegrilde varkensspiesjes met gemarineerde courgette

560 kcal

(Voedingswaarden)

25 min. bereiden

8 ingrediënten


Aan de slag


  1. Steek de barbecue aan. Schep het vlees in een schaal om met twee tenen geperste knoflook, tijm, olie en peper en zout naar smaak. Rijg het vlees aan de satéprikkers. Schep de courgette met de olijvenmix in een schaal. Voeg peper en zout naar smaak toe. Pof de aardappelen volgens de aanwijzingen op de verpakking. Gril de spiesjes op de barbecue in ca. 10 min. rondom bruin en gaar. Roer de rest van de knoflook door de yoghurt. Verdeel de aardappelen over 4 borden, snijd ze kruislings in en duw ze voorzichtig open. Schep in elk 1 el knoflookyoghurt. Serveer met de spiesjes en de courgette met olijven en kaasblokjes.

  • algemeenWilt u dit gerecht meer pit en kleur geven? Vervang de courgette dan door rode paprika.
  • algemeenGeen tijd om de spiesjes zelf te maken? Dan zijn de kant-en-klare BBQ shaslicks (ca. 360 g) een uitkomst.

Gegrilde varkensspiesjes met gemarineerde courgette

Lekker van Albert Heijn: /allerhande

logo

Dit heb je nodig