Kipfilet met ananaschutney
Kipfilet met ananaschutney

Kipfilet met ananaschutney

35 min. bereiden
44waarderingen

Ingrediënten

½

verse ananas

1 tl

kerriepoeder

1 tl

koek- en speculaaskruiden

3

kruidnagels

50 ml

wittewijnazijn

30 g

suiker

2 tl

gedroogde oregano

3 el

olijfolie

1 tl

gemalen chili

2

kipfilets

Aan de slag

1

Verwijder het groen, de kern en de schil van de ananas. Snijd het vruchtvlees in blokjes. Schep de ananas in een pan met kerriepoeder, koek- en speculaaskruiden, kruidnagels, azijn en 50 ml water. Breng aan de kook. Laat op laag vuur 15 min. koken. Voeg de suiker toe en laat nog 5 min. op hoog vuur koken zodat het iets dikker wordt. Laat afkoelen.

2

Meng de oregano met olie en chili in een diep bord. Snijd de kipfilets horizontaal door, zodat u 4 dunne filets krijgt. Wentel ze door het mengsel.

3

Gril de kipfilets in ca. 6 min. gaar op de braai. Keer regelmatig. Breng op smaak met peper en zout en serveer met de chutney.

tip

algemeenU kunt de chutney 1 week van tevoren bereiden. U kunt de kipfilet 2 uur van tevoren marineren. Bewaar beide afgedekt in de koelkast.

Ananas schillen en snijden

Instructievideo - 01:04 min.