
Ingrediënten
½
verse ananas
1 tl
kerriepoeder
1 tl
koek- en speculaaskruiden
3
kruidnagels
50 ml
wittewijnazijn
30 g
suiker
2 tl
gedroogde oregano
3 el
olijfolie
1 tl
gemalen chili
2
kipfilets
Aan de slag
Verwijder het groen, de kern en de schil van de ananas. Snijd het vruchtvlees in blokjes. Schep de ananas in een pan met kerriepoeder, koek- en speculaaskruiden, kruidnagels, azijn en 50 ml water. Breng aan de kook. Laat op laag vuur 15 min. koken. Voeg de suiker toe en laat nog 5 min. op hoog vuur koken zodat het iets dikker wordt. Laat afkoelen.
Meng de oregano met olie en chili in een diep bord. Snijd de kipfilets horizontaal door, zodat u 4 dunne filets krijgt. Wentel ze door het mengsel.
Gril de kipfilets in ca. 6 min. gaar op de braai. Keer regelmatig. Breng op smaak met peper en zout en serveer met de chutney.
algemeenU kunt de chutney 1 week van tevoren bereiden. U kunt de kipfilet 2 uur van tevoren marineren. Bewaar beide afgedekt in de koelkast.
Ananas schillen en snijden
Instructievideo - 01:04 min.