Spaanse bonensalade
Spaanse bonensalade

Spaanse bonensalade

Olé! Met deze salade uit het zuiden liggen niet een, niet twee, maar drie Spaanse smaken op je bord.

15 min. bereiden
121waarderingen

Ingrediënten

4 personen

3 el

traditionele olijfolie

1

rode ui

1 teen

knoflook

½

chorizoworst aan een stuk

1 zakje

saffraan

425 g

Spaanse reuzebonen in blik

3 el

verse platte peterselie

Olé! Met deze salade uit het zuiden liggen niet een, niet twee, maar drie Spaanse smaken op je bord.

Aan de slag

1

Snipper de uit. Snijd de knoflook fijn. Snijd de chorizo in blokjes. Verhit de olie in een koekenpan en fruit de ui. Doe na 3 min. de chorizo bij de ui, samen met de knoflook en de saffraan. Bak op laag vuur nog 2 min.

2

Voeg de bonen toe aan de chorizo en laat op laag vuur in ca. 5 min. warm worden. Hak intussen de peterselie. Bestrooi het gerecht met de peterselie. Serveer warm of koud.

tip

algemeenU kunt dit gerecht 1 dag van tevoren maken. Hoe langer het staat, hoe lekkerder het wordt. Bewaar afgedekt in de koelkast.

Ui snipperen

Instructievideo - 00:52 min.