Gerookte forelsalade

Advertentie
Ingrediënten
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- 2 el kristalsuiker
- 3 el witte wijnazijn
- 3 el zonnebloemolie
- 1 tl grove Zaanse mosterd
- 1 jazz-appel (ongeschild)
- 100 g gesneden witte kool
- 100 g krulslamelange
- 250 g gerookte forelfilet
- 340 g mini augurken
- ½ bakje verse bieslook
Advertentie
Bereiden
- Doe de suiker met 2 el water in een steelpan, breng aan de kook en laat tot een goudbruine karamel kleuren. Neem de pan van het vuur, laat 3 min. afkoelen en schenk de azijn erbij. Roer goed door. Zet de pan op laag vuur als de karamel stolt en roer tot de karamel weer gesmolten is. Voeg al roerend de olie toe. Schenk in een grote kom en laat in ca. 15 min. afkoelen. Voeg de mosterd toe en breng op smaak met peper en zout.
- Snijd de appel in vieren, verwijder het klokhuis en snijd de parten in dunne plakken. Doe de kool, de krulsla en de appel in de kom bij de dressing en meng goed. Snijd de forelfilet in stukken en verdeel met de augurken over de sla. Bestrooi met de bieslook.
Tip:
Met de kool die u over heeft, kunt u een roerbakgerecht maken met stukjes kipfilet en kerrie.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 245 kcal
- eiwit 16 g
- koolhydraten 13 g
-
vet 14 g
waarvan verzadigd 0 g
Pittigheid
Ook te zien in
Gerookte forelsalade
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Gerookte forelsalade
- 2 el kristalsuiker
Doe de suiker met dezelfde hoeveelheid water in een steelpan, breng aan de kook en laat tot een goudbruine karamel kleuren.
- 3 el witte wijnazijn
Neem de pan van het vuur, laat 3 min. afkoelen en schenk de azijn erbij. Roer goed door.
- 3 el zonnebloemolie
Zet de pan op laag vuur als de karamel stolt en roer tot de karamel weer gesmolten is. Voeg al roerend de olie toe.
- 1 tl grove Zaanse mosterd
Schenk in een grote kom en laat in ca. 15 min. afkoelen. Voeg de mosterd toe en breng op smaak met peper en zout.
- 1 jazz-appel
Snijd de appel in vieren, verwijder het klokhuis en snijd de parten in dunne plakken.
- 100 g gesneden witte kool
- 100 g krulslamelange
Doe de kool, de krulsla en de appel in de kom bij de dressing en meng goed.
- 250 g gerookte forelfilet
- 340 g mini augurken
- ½ bakje verse bieslook
Snijd de forelfilet in stukken en verdeel met de augurken over de sla. Bestrooi met de fijngesneden bieslook.