Frisse rijstsalade

Advertentie
Ingrediënten
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- 300 g witte snelkookrijst (variaties mogelijk)
- 1 el witte wijnazijn
- 1 el grove Zaanse mosterd
- 2 el traditionele olijfolie
- 300 g maiskorrels
- 340 g augurken
- 4 tomaten
- 100 g gekookte ham
- 3 el verse munt
Advertentie
Bereiden
- Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar. Klop ondertussen met de garde de azijn, mosterd en olie tot een vinaigrette en breng op smaak met (versgemalen) peper en zout. Schep de vinaigrette door de nog lauwe rijst en laat afkoelen.
- Laat de mais en augurk uitlekken en snijd de augurk en tomaat in blokjes. Schep de maïs, tomaat en augurk door de rijst. Snijd de ham in blokjes en de munt fijn. Strooi de hamblokjes met de munt over de rijstsalade. Verdeel de rijst over borden.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 260 kcal
- eiwit 11 g
- koolhydraten 27 g
-
vet 12 g
waarvan verzadigd 0 g
Ook te zien in
Frisse rijstsalade
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Frisse rijstsalade
- 300 g witte snelkookrijst
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar.
- 1 el witte wijnazijn
- 1 el grove Zaanse mosterd
- 2 el traditionele olijfolie
Klop ondertussen met de garde de azijn, mosterd en olie tot een vinaigrette en breng op smaak met (versgemalen) peper en zout.
- 300 g maiskorrels
- 340 g augurken
- 4 tomaten
Schep de vinaigrette door de nog lauwe rijst en laat afkoelen. Laat de mais en augurk uitlekken en snijd de augurk en tomaat in blokjes.
- 100 g gekookte ham
- 3 el verse munt
Schep de maïs, tomaat en augurk door de rijst. Snijd de ham in blokjes en de munt fijn.
Strooi de hamblokjes met de munt over de rijstsalade. Verdeel de rijst over borden.