Gemarineerde speklapjes met mais
Gemarineerde speklapjes met mais

Gemarineerde speklapjes met mais

20 min. bereiden
1 uur wachten
27waarderingen

Ingrediënten

8

speklapjes

6 el

olijfolie

1 teen

knoflook

1 tl

chilipeper

1 el

paprikapoeder

1 tl

gedroogde tijm

1 schaal

maiskolven

Dit heb je nodig

  • magnetronschaal, 4 satéstokjes, minstens 30 min. geweekt in water

Aan de slag

1

Bestrooi de speklapjes aan beide zijden met peper en zout. Schenk de olie in een grote kom en voeg de knoflook, de chilipeper, het paprikapoeder en de tijm toe. Voeg de speklapjes toe en laat minstens 1 uur afgedekt in de koelkast marineren.

2

Snijd de maiskolven in 12 stukken en leg deze op het bord. Zet 5 min. in de magnetron (800 watt).

3

Rijg aan elk satéstokje: mais, speklapje, mais, speklapje en mais. Gril de speklapjes ca. 15 min. op de barbecue.

4

U kunt de speklapjes 's ochtends al marineren. Bewaar afgedekt in de koelkast. Volg vlak voor serveren het recept vanaf stap 2.

tip

Maiskolven grillen op de barbecue

Instructievideo - 00:31 min.