Garnalen-citroenspiesen
Garnalen-citroenspiesen

Garnalen-citroenspiesen

20 min. bereiden
1 uur wachten
54waarderingen

Ingrediënten

2

citroenen

1

rode peper

9 tenen

knoflook

1 tl

gemalen koriander (ketoembar)

5 el

olijfolie

1 zak

reuzengarnalen

16

cherry tomaten

Dit heb je nodig

  • vijzel, 8 satéstokjes, minstens 30 min. geweekt in water

Aan de slag

1

Rasp de gele schil van 1 citroen boven een kom en pers de vrucht erboven uit. Snijd de peper in reepjes en voeg toe. Pers 1 teen knoflook boven de kom. Kneus de koriander in de vijzel. Voeg met de olie en de garnalen toe. Laat 1 uur afgedekt in de koelkast marineren. Kook de rest van de knoflook 4 min. op laag vuur. Snijd de andere citroen in achten.

2

Rijg de citroen, knoflook, garnaal en tomaat aan de satéstokjes. Gril ca. 6 min. op de barbecue.

3

U kunt de garnalen 's ochtends marineren. Bewaar afgedekt in de koelkast.

tip

Garnalen grillen op de barbecue

Instructievideo - 00:45 min.